Vårdagjämning

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidzon man befinner sig. Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Natt och dag är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen, detta förhållande inträder något dygn tidigare.Källa: Wkikpedia
Så där ja, då har vi koll på det. Glasklart, eller hur? 

Min gamla chef Karin berättade ofta om sin före detta chef som alltid bjöd personalen på bubbel på vårdagsjämningen. Jag kan liksom se det framför mig, några barnmorskor intryckta i sköljen på förlossningen, skålades in våren i små medicinmuggar:)! Så, låt oss skåla in våren, den kanske kommer då! 

Bild från idag:
(null)
Visst fanns det snödroppar i rabatten som inte var täckta av snö, men det är ju inte lika coolt. 

Varför inte en flamingo?

Härom veckan blev jag taggad i en bild på Instagram av min kära bloggkollega Lene. Hon hade hittat en GIGANTISK uppblåsbar flamingo, stor nog att rymma hela familjen och tänkte på mig! Vi hade ju en flamingo på stranden i Spanien i somras, men den var ju bara för en eller två personer: 
(null)

Inspirerad blev jag i alla fall och började genast fila på ett inlägg om dessa superrosa, högbenta, vackra fåglarna, som för mig förmedlar en känsla av sol, värme och strand. Just nu är flamingos verkligen på modet, vilket passar mig perfekt! 

Min "samling" började med små mugg/burkshållare, perfekta på stranden, på badkarskanten eller som här på Santorini, i poolen: 
(null)

Sedan hittade jag en handduk, en bodylotion och en fantastisk stråväska! 
(null)     
(null)

Nu när ögonen ställts in så ser jag flamingosaker överallt! Häromdagen hittade jag den här och blev ju bara tvungen att beställa: 
(null)
Den fina ljusslingan kommer från Ellos.

Frågan är om jag ska ta steget fullt ut och tapetsera med rosa fåglar:)?
(null)
En tapet med flamingos, why not?! Finns här

Tankarna på att pryda hela/halva mig med flamingos finns, men vågar jag? 
(null)
Är världen redo för mig i en flamingoklänning

(null)     
(null)         
Eller räcker det kanske med en kjol med flamingos

Dessutom har jag efter lite googlande hittat strumporduschdraperipåslakansetprydnadskuddekalsonger och dricksglas! Frågan är bara var jag ska börja:)?! 

Har du dille på något mönster? 

 
Veckan som gått (vecka 11, 2018)

Den här veckan har varit lite tuff. Det har varit mycket på jobbet, en del att stå i här hemma och i kombination med att foten och ryggen krånglar gjorde det att helgen var extremt efterlängtad! 
☀️ Jag går nu på sjukgymnasik igen och den gör förjävla ont. Fysioterapeuten drar och vrider och pressar min stackars vänsterfot till bristningsgränsen. Och jag som gick dit för problem med ryggen:(?! 
☀️ Vädret gör mig galen! Några dagars töväder i veckan följdes av ny kyla pch mer snö - i mars?! Seriöst? Underlaget på trottoarer och gångvägar här i förorten är livsfarligt! Men vackert är det, så här såg det ut i fredags: 
(null)
(null)

☀️ I onsdags fyllde han så 14 år, min lilla pojke❤️. Nu räknar han ner dagarna till 15 årsdagen och moppe:)! Den stora dagens firades först med tårtkalas och sedan med middag på Pinchos med moster och kusiner. 
☀️ Dottern var på danstävling i Göteborg i helgen. Hon och partnern valde att åka själva, eftersom det här var deras allra första tävling i A-klass, den högsta klassen som finns i Sverige. I natt kom hon hem, rätt nöjd, väldigt trött och med en finalplats i latin i bagaget. Grymt bra jobbat! Nu packar vi om dansväskan till nästa helgs äventyr i Skellefteå, det är dags för dans-SM
☀️ Veckan avslutades på vår kvarterskrog, Elliots.  Jag åt torskrygg med skirat smör, ägg, färska räkor och riven färsk pepparrot, magiskt gott! Till efterrätt överraskade de med att ha churros, en spansk specialitet, vilket fick mig att längta ännu mer till Spanien. Nu är det mindre än två veckor kvar till vi åker dit, yey!