Annapannapuff

Melodifestivalen 2018 - FINAL!
(null)

Igår var det så äntligen dags för final i årets Melodifestival. Jag satt i syrrans soffa med paljettopp, klackar och en vit fjäderboa runt halsen, supertaggad! Vi hade en jättetrevlig kväll, men själva showen på TV var väl inget vidare. 

Mellanakterna var ytterligare en massa David Lindgren, gäsp. Erkänn att det är roligt att han får bemöta alla som tycker han tar för stor plats i Mello med just ytterligare ett eget nummer!? Vi har ju många bra artister och programledare i Sverige, varför inte sprida glädjen? Fab Freddie var i sitt esse och jag önskar bara att han fått glittra ordentlig på scenen, istället för utspätt och halvt hysteriskt på olika platser hela tiden. Caroline af Ugglas våldförde sig på förra årets segerlåt I can’t go on. Helen Sjöholm och den fantastiska gruppen Solala var helt outstanding, men kanske på lite fel plats. Jag älskar dem, men de gör sig nog bättre i mindre sammanhang, än på en arena? 

Röstningen, så. Återigen har de internationella jurygrupperna halva makten, är inte det ofattbart? Hur ska man få svenskar att engagera sig och rösta, när de ändå inte får bestämma? Senast förra året vann INTE låten svenska folket satte som etta (Hold on, Nano). I år såg ställningen ut så här efter internationella jurygruppernas dom:
1. Benjamin Ingrosso, 114 poäng 
2. Felix Sandman, 94 poäng 
3. John Lundvik, 66 poäng

Och så här röstade svenska folket:
10, 5% och 67 poäng, Benjamin 
10% och 64 poäng, Felix 
9,7% och 62 poäng, Mendez
9,6% och 62 poäng, John

Slutresultatet:
1. Benjamin Ingrosso Dance you off
2. Felix Sandman Every single day
3. John Lundvik My turn 
4. Samir & Viktor Shuffla
5. Mariette For you
6. LIAMOO Last breathe
7. Margaret In my cabana
8. Martin Almgren A bitter lullaby
9. Renaida All the feels
10. Rolandz Fuldans  
11. Jessica Andersson Party voice 
12. Mendez Everyday

Vi fick en värdig vinnare och både plats ett och plats två var svenska folkets OCH de internationella jurygruppernas favoriter! Jag är jättenöjd! Är inte du nöjd med resultatet? Röstade du, då? Det är med Melodifestivalen som med politik, den som inte röstar får inte gnälla och får skylla sig själv:). 
(null)


Kvällens näst roligaste: Alexander Ryback kommer att representera Norge i Eurovision Song Contest! 
(null)