Annapannapuff

Annapannapuff ❤️ Steamer
De senaste åren har berget av stryktvätt växt i stadig takt här hemma och i samma takt har ju också min garderob krympt. Ofta väljer jag bort plagg som behöver strykas, dels pga tidsbrist och dels för att det är så tråkigt. En steamer har tidigare inte riktigt känts som ett alternativ, de är ju bara för affärer och desssutom sjukt dyra och stora och klumpiga. Eller? 

Det började med att vi pratade om att vi skulle behöva en strykbräda till lägenheten i Spanien. Där har vi ett litet resestrykjärn och så brukar vi använda en handduk på en bänk eller ett bord när vi ska stryka. En strykbräda behövs, men nackdelen är att den tar plats både ihopfälld och framplockad och här någonstans dök idén om en steamer upp, min man hade koll. Tänk om vi kunde slippa stryka all packning innan avresa för att sedan ändå packa upp den skrynklig? Tänk att kunna stryka smidigt på plats i Spanien? Utan strykbräda? I våras fick en 
Philips Steam&Go GC330 följa med oss ner till Spanien, en mindre, handhållen steamer som förändrade våra liv:)! Visst är vattenbehållaren liten, men den fungerar långt över förväntan, allt blir slätt och fint! Dessutom är det busenkelt, allt som behövs är att hänga upp plagget på en galge i närheten av ett uttag! 

(null)
(Bild) från Philips.se)

Jag lämnade motvilligt den nya steamern i Spanien, min man lovade mig nämligen en större, bättre hemma i Sverige. Och efter bara någon vecka flyttade en  Philips CleanTouch GC536 in hos oss och helt plötsligt kan jag stryka ett plagg i all hast på morgonen, på bara några minuter! Den står alltid framme, tar inte stor plats och är redo att börja jobba 40 sekunder efter start, det ni! Stryktvättsberget minskar varje dag, alla vill testa:)! 
(null)Fördelar med en steamer:
 - Ett skonsamt sätt att ta hand om alla typer av textiler, även känsliga som ull, silke och kashmir.
- Ingen risk för brännmärken eller krympning.
- Vattenångan tar död på bakterier och därmed eventuella odörer, du kan maskintvätta mer sällan och därmed håller kläderna bättre/längre. 
- Det är enkelt och det går fort! 
- Steamern tar mindre plats än en strykbräda. 


#1 - Min Lilla Kokvrå

Åh, en sån vill jag ha. Inte för att jag stryker särskilt ofta, försöker hänga slätt när jag tvättar, utan mer för att jag skulle kunna tvätta mer sällan. Slänger alldeles för ofta byxor och toppar i tvätten efter att bara ha använt dem en dag eller bara några timmar.
Jag kan förstå att den är toppen för er i Spanien. Det spelar ju ingen roll hur noga man viker och försöker packa slätt så är det ju ändå skrynkligt med skarpa veck när man packar upp.
Absolut en pryl som jag ska skriva upp på min "vill ha lista". Tack för tipset :)

Svar: Jag var faktiskt lite motståndare innan, trodde verkligen inte de fungerade så bra!
Annapannapuff