Annapannapuff

Ljuset i tunneln
Att ha ont är tufft, det tär på psyket och det tär på kroppen. Jag sover dåligt och är konstant trött. Jag längtar efter att kunna vända mig i sängen utan smärta och efter att kunna sova även på vänster sida. Jag längtar efter att kunna träna hårt, bli svettig och att kunna gå fort!  

Idag har jag varit tillbaka på Stockholm Spine Center och vi har gemensamt kommit fram till att operation är nästa steg för mig. Den kommer ske i vår, efter förberedande sjukgymnastik hos en specialist. I mitt fall är det en så kallad diskprotesoperation det handlar om, två diskar i ländryggen byts ut mot proteser i konstgjort material. 
Jag är ledsen och besviken på att min kropp svikit mig, på att det gått så här långt. Samtidigt är jag glad tacksam över att det finns något att göra, att operation är ett alternativ för mig och att jag har en väldigt stor chans att bli bra igen. Tanken på operation gör mig vettskrämd, ingen operation är helt utan risker och några garantier kan aldrig ges. Sammanfattningsvis är jag grymt motiverad, men också skitskraj:)! 

(null)
Nu ser jag ljuset i tunneln igen! Det finns en plan för mig! 

Nedräkning
(null)

Titta, vad jag hittade i den smått sanslösa butiken Flying Tiger Copenhagen - en julnedräknare! Och tänk, idag är det bara 25 dagar kvar:). 

Julkortsfotografering
I lördags vaknade vi till strålande sol och lite vitt på mark och grenar här i Stockholm. Jag skyndade mig ut med kameran för att försöka ta foton med julkänsla, kanske kunde någon bild bli årets julkort? Sedan helgen har jag dock tappat geisten, så julkort blir det nog inga alls i år. Men, några fina bilder blev det i alla fall, mer eller mindre stämningsfulla: 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Rekvistan var alltså två mini-julkulor och här ovan är de 12 bilder jag gillar mest av de över 70 bilderna jag tog. 

Det blev en kall fotosession, men med bra fokus! Det är verkligen så mycket roligare att fotografera när jag har ett må! Det är först då jag vågar testa nytt och utmana mig själv. Planen var ju att jag skulle gått en fortsättningskurs i fotografering nu i november, men eftersom att gå inte är min starka sida för tillfället så har jag fått skjuta upp den till i maj istället. Trist på ett sätt, men jag tänker att utomhusfotografering i maj har många fördelar, som mer ljus och fler färger:).