Annapannapuff

Halloween
Idag är det Halloween och jag fick äntligen ändan ur vagnen och tog tag i en ananas, årets projekt:  (null)
Visst blev den läskigt fin?! Något svårfotograferad, dock:
(null)
(null)

Dottern tog sig an pumpan: 
(null)
(null)
Klassiskt fin! 

Till det lyssnade vi på julmusik, mindre klassiskt:). Pumpainnehållet hamnade i soporna, minus pumpakärnorns som jag sköljde av och saltrostade i stekpanna - jättegott! 
Gör plats!
(null)

På kommunala transportmedel i Stockholm finns det prioriterade sittplatser, till för dem som verkligen behöver sitta. Många sätter sig på de utmärkta platserna, men är duktiga på att snabbt ställa sig upp och erbjuda dem till äldre eller synbart gravida. Jag skulle vilja slå ett slag för att lämna platserna tomma, de flesta sjukdomstillstånden och funktionsnedsättningarna syns inte på utsidan! På utsidan ser till exempel jag ut som vilken 44-åring som helst, men diskbråcket gör att jag har svårt att stå upp längre stunder och skakningarna på en buss eller ett tåg gör det ännu svårare. De prioriterade platserna är dessutom strategiskt placerade - närmast dörrarna. När man har svårt med balansen eller går med kryckor är det en räddning när de platserna är lediga, oftast hinner man inte längre innan färden startar. 
Så, om du har möjlighet, lämna prioriterade och handikappvänliga platser tomma! 

/Hälsningar en tillfälligt instabil medresenär❤️


55 dagar kvar till julafton!
Svärmor var på besök häromdagen och kom med en tidig julklapp: 
(null)
En julkattdörrmatta! Precis vad jag önskade mig:)!!

Nu är den undanstoppad och får komma fram igen någon gång i december. Här har jag ett problem. Julsakerna som är undanstoppade i källarförrådet är fint och prydligt ihoppackade, adventsakerna är till och med separerade från julsakerna. Men, uppe i lägenheten finns sådant jag hittat (som till exempel kvarglömda saker efter jul) , köpt och fått utanför säsong och det är så lätt att glömma bort och i värsta fall upptäcka EFTER jul! Jag hoppas att kattmattan få mig att minnas den lilla högen i garderoben just i år.