Annapannapuff

Rosa bandet
Jag har en nära vän som drabbats av bröstcancer, inte bara en, utan två gånger och därför känns den rosa månaden oktober extra viktigt för mig. Jag köper alltid rosa bandet, men blev i år lite fundersam - det finns ju två olika?! Har du koll? 

(null)
Det här är Cancerfondens rosa band, just i år designat av Bea Szenfeld. Syftet med bandet är att finansiera cancerforskning, sprida kunskap och bedriva påverkansarbete. Insamlade pengar går till all cancerforskning, de är inte öronmärkta för just bröstcancer. Rosa oktober-kampanjen, med rosa bandet, startade 2003. 

(null)


Det här är Bröstcancerförbundets rosa band. De säljer även band i andra former, som armband och reflexer. Rosa bandet-kampanjen kommer ursprungligen från USA, där Este’e Lauder introducerade bandet och rosa oktober redan 1991, Bröstcancerfonden hoppade på  1994. 

Vilket du väljer spelar ingen större roll, oavsett vilket så uppmärksammas ju bröstcancer. 8000 kvinnor drabbas varje år, det blir nästan en per timme! Det är den vanligaste cancerformen för kvinnor, men även män kan drabbas. 

#1 - Lene

Då har vi något gemensamt min vän. Jag har också en nära vän, med andra ord min bästa väninna som drabbats av bröstcancer två gånger. Så stödja denna forskning är viktig. Inte bara bröstcancer egentligen utan ALL sorts cancer. Därför köper jag den designade varje år. Och jag brukar även köpa en del av de rosa produkter till förmån för cancer som säljs i butikerna i oktober månad (eller om det kanske är bröstcancer då de bara säljs kring oktober). Men i år behövde jag inte köpa den då jag fick en skickad till mig av fina, underbara dig. Tusen tack än en gång <3
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Klart du ska ha rosa bandet! Jag bär mitt med stolthet❤️
Kram
Annapannapuff