Annapannapuff

Såsom i himmelen
Jag såg filmen när den kom 2004 och blev otroligt berörd av historien om den världsberömda dirigenten Daniel, som efter en hjärtinfarkt flyttar tillbaka till den norrländska lilla byn han en gång bott i. Som gammal körsångare föll jag direkt för den härligt, färgstarka, lilla kyrkokören och den välkända musiken i stämsång. Den fruktansvärde Conny, yrvädret Lena, kuvade Gabriella med den starka rösten och pratglade Arne, här fanns karaktärer som verkligen fastnade. I flera år efter filmen hade jag svårt att se Per Morberg utan att bli arg, hans Conny är otroligt övertygande och läskig! 

Igår fick jag ett meddelande på väg hem från jobbet, ett erbjudande om att ta över biljetter till musikalen Såsom i himlen, som nu går på Oscarsteatern här i Stockholm. Självklart! Så jag bytte snabbt från jobbkläder, inplanerad läxläsning och soffhäng till partykläder och date med maken!

(null)

Musikalen följer filmen och rollsättningen är riktigt bra. Huvudrollen Daniel spelas av Philip Jalmelid, en riktigt stjärna! Gabriella spelas av Malena Ernman. Det känns lite konstigt att se en av Sveriges största röster spela andrafiolen, men hennes version av "Gabriellas sång" makalöst bra, mina tårar rann ymnigt. Hon kanske tog rollen för att få sjunga den? Det hade jag gjort:)! Musiken är skriven av Fredrik Kämpe och här finns många, nya bitar.

Se den! Det är dyrt, jag vet, men teater och musikaler på scen är magiskt! Oscarsteatern är en vacker (lite sliten) scen och väldigt mysig. Vi satt högt upp i mitten av läktaren och såg hela scenen, däremot missar vi ju ansiktsuttrycken på det avståndet. 

#1 - Lene

Jag har också sett filmen och den är jättebra. Jag kan tänka mig att musikalen också är jättebra. Fantastiskt att få den möjligheten att gå och se den. Lyllo dig.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Ja, jag hade en fantastisk tur, som fick biljetter!
Kram
Annapannapuff

#2 - Floweroffame

Kan förstå du gillade den. Musikaler och teater är magiskt att få gå på. Ha en härlig helg. Kram Pernilla

Svar: Ja, det är verkligen speciellt att få uppleva något live!
Trevlig helg!
Annapannapuff

#3 - camilla

Åh den musikalen ska jag på med min syster i mitten av november:)

Svar: Åh, vad härligt att se fram emot! Hoppas ni gillar den!
Annapannapuff