Annapannapuff

Veckan som gått, vecka 39 2018
☀️ Måndag = Happy Voices  detta lyckopiller även dåliga ryggdagar❤️. I veckan släpptes biljetterna till höstens konsert måndagen den 12/11, med David Lindgren som gästartist.
☀️ Jag har lärt mig, den hårda vägen, att skoskav inte är att leka med. I onsdags var det ett tag tveksamt om jag ens kunde ta mig till jobbet, vi hade inga skoskavsplåster hemma! 
☀️ Äntligen (?) riktigt höstväder. Det här är första veckan jag har haft en lite tjockare jacka varje dag, förra veckan var jag barbent en dag! Vevkan har innehållit mycket blåst och regn, men även lite sol. Här har sonen lyckats föreviga en regnbåge på vår gata: 
(null)

☀️ Jag ställde klockan, var supersnabb och fick tag på ett exemplar av Glossybox åtråvärda adventskalender! Dock ser jag fortfarande reklam för den, de verkar ha massor i lager jämfört med förra året då den sålde slut på 4 minuter. 
☀️ Blossa 18 har kommit, är provsmakad och gjorde succé
☀️ Helgen har vi tillbringat hos mor och far i Småland. Vi har gått på marknad, pysslat med båten, eldat i braskaminen, ätit gott, släppt in och ut katter och andats lantluft. 


Att leta efter svamp
Jag och mina barn har tidigare genom åren varit extremt bortskämda. Min pappa har innan våra besök varit ute och rekognoserat svampbeståndet på olika ställen och sedan kunnat föra direkt till den svamp vi önskat plocka.. Nu för tiden har vi det inte så lyxigt, utan riskerar - som alla andra, att komma hem tomhänta. 

(null)

På dagens svamppromenad hade vi kunnat fylla korgarna. Inte med goda matsvampar, men med vackra löv och ekollon:). Det fanns också rätt gott om svamp, men de var inte ätliga. 
(null)
(null)

En av anledningarna till det dåliga svanparet här i Småland är nog den torra sommaren, marker och skog är riktigt torra här. En fin promenad fick vi, i alla fall! 

(null)
Dottern plockar fortfarande helst svamp i sin handmålade rosa korg med namn på❤️. En av hennes mormors vänninor målade den åt henne när hon var 2 år. 
Getterums marknad
...är en pytteliten, lokal marknad som funnits sedan jag var liten. Förr sov jag alltid över hos en kompis som bodde nära, ställde klockan riktigt tidigt och var där i gryningen, riktigt så entusiastisk är jag inte längre:). Men visst är det mysigt! Från parkeringen ingick transfer med häst och vagn. 

(null)
(null)
Jag är otroligt svag för just nordsvenskar! Det var på en sån jag en gång i tiden lärde mig rida❤️. 

Marknaden var sig lik, trångt och gott om kända ansikten. Det fanns lotter, kokosbollar, hantverk, godis och varmkorv och fika. 
(null)
Det fanns många olika sorters honung. Den mörkaste är lind-honung, den ljusaste är gjord på raps. 
(null)
Lördagsgodis
(null)
Både jag och dottern köpte Lovika-vantar.
(null)
Dagens fynd! Grytlappar med svarta katter och snögubbar, visst är de fina!? De är ordentligt tilltagna i storlek och dubbla, vilket ger bra isolation mot värme.