Veckan som gått, vecka 38 2018

☀️ I måndags var det dags för mitt andra körrep med Happy Voices och det var återigen magiskt. Vi sjöng två nya låtar, Ted Gärdestads Låt kärleken slå rot och Ed Sheerans Perfect.
☀️ Veckan har annars till stor del bestått i att klara av arbetsdagarna och sedan ha ont i ryggen hela kvällarna:(. Men, när det såg som mörkast ut vände det och jag är faktiskt bättre nu igen! 
☀️ Dottern tog sina första lektioner på bilskola i veckan, ett steg närmare körkort! Vi har kört mycket sedan hon fyllde 16 år, nu lägger vi in en högre växel:) eftersom hon fyller 18 om mindre än 4 månader. Hon fick med beröm godkänt av bilskolläraren, men fick lite småsaker att tänka extra på.
☀️ Jag och sonen har varit på terminens utvecklingssamtal och just där och då insåg att han inte är så liten! Min minsting, som växer flera centimeter i veckan (det känns i alla fall så!), som har fått mörk röst och drömmer om att fylla moppe är ingen tanig lillebror längre. Det är bara att inse att jag inte riktigt hänger med i svängarna...
☀️ Nu går årets Blossa-glögg att beställa på Systembolaget och det har jag självklart gjort! Den är smaksatt med bland annat Limoncello och flaskan är riktigt läcker:
(null)

☀️ Idag, söndag, är det höstdagjämning. Det betyder att natt och dag är nästan lika långa över hela jordytan. Nu är det en förenklad beskrivning, vill du veta mer detaljerat kan du läsa här
☀️ Blommorba från förra veckans utflykt står än och vaktas här av Lexi: 
  (null)

Höstdagjämning

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

En höstig söndagspromenad längs med Mälaren, i höstigt väder och höstiga färger❤️. Låna & läs 2018/2019, bok 1-3

1. Den allra första boken jag valde var Jonas Jonassons Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket, den tredje boken i serien om Allan Karlsson.
Boken tar vid där del 2 slutar, på Bali och tar med oss på ett nytt äventyr som innehåller en varmluftsballongfärd, ett besök i Nordkorea, lite uran, några likkistor, många missförstånd, en massa pengar och en del sparris. Allan hinner i boken med att träffa en riktig diktator, ogilla Donald Trump, resa med Margot Wallström, och ha några telefonsamtal med Angela Merkel. I vanlig ordning påverkar han världen utan att riktigt förstå det själv. Det finns många andra likheter med de tidigare böckerna om Allan och även om miljöerna och bipersonerna är ny så känns det mesta igen. Betyg: 2,5/5. Boken ger dig en småmysig stund, men lämnar inget bestående intryck. 

2.Tsarens dotter av Gill Paul. Boken är rätt otrolig, den utgår från historiska fakta och är sedan utbroderad på ställen där det finns luckor och kryphål, dvs den SKULLE kunna vara sann. Boken innehåller två parallella historier som snuddar vid varandra och så småningom möts. Den ena utspelar sig i nutid och handlar om Kitty, som när hon blir bedragen av sin man flyr till USA och tillbringar en sommar i en stuga hon ärvt av en okänd släkting. Den andra historien tar sin början 1914. Tsarens dotter, Tatiana, tjänstgör på ett armesjukhus och kärlek uppstår mellan henne och officeren Dimitri. Tsaren och hans familj blir mindre och mindre populära, tvingas iväg och hålls fånga under upptakten till den ryska revolutionen. 
Har Dimitri och Tatiana kärlek någon chans? 
Kommer Kitty komma över sin mans svek? 
Dog hela familjen Romanov under ryska revolutionen? 
Vad är det för halssmycket Kitty hittat utanför stugan, designat den ryske juveleraren Fabergé? 
Betyg: 4/5. Det här är inget skönlitterärt mästerverk, men det är en otrolig historia författaren kokat ihop! Och de två livsödena i boken fungerar fint både parallellt, när de nuddar vid varandra och slutligen möts. Klart läsvärd! Varning för sträckläsning:). 
 
3. De sista flickorna av Riley Sager. En obehagligt spännande och nervkittlade thriller som håller läsaren på halster in i det sista. Den handlar om Quincy, som mot sin vilja blivit en slags kändis i och med att hon för 10 är sedan var med om ett trauma, där alla utom hon dog. Det ödet delar hon med Samantha och Lisa och medier kallar dem "De sista flickorna". De känner inte varandra, men har för alltid kopplats ihop. Så dör Lisa. Samantha söker då upp Quincy och snart visar det sig att Lisa blivit mördad. Är Sam den hon utger sig för att vara? Vem var Lisa? Vad minns egentligen Quincy, som hela tiden hävdat att hon inget minns från kvällen då alla hennes vänner blev mördade i en stuga i skogen? Betyg: 4,5/5. En riktigt bra bok, som jag läste ut på några timmar. Shit, vad den var spännande!