Annapannapuff

170 cm öh
Nu har det gått 5 dagar efter operationen. Det är fortfarande rätt tufft, men det går helt klart åt rätt håll. 
Smärta: Jag äter en hel del smärtstillande enligt ett schema, både långtidsverkande och korttidsverkande. På operationssåret fungerar kyla bra, jag har två stycken små kalla gelkuddar som förvaras i frysen när jag inte använder dem. 
Rörelse: All rörelse gör ju ont för tillfället, men det kan också lindra smärta. När jag suttit eller legat ett tag så är det just upp och röra på mig som lindrar! Enligt sjukgymnasten så ska jag röra mig lite varje timme. Jag gör strechövningar för ryggen när värken i magen tillåter det och ser till att röra på mig mer när det gör mindre ont. 
Magen är i full gång och bubblar och låter massor. Jag äter tarmreglererande medel och är inte särskilt hungrig eller sugen på något än, utan äter på bestämda tider för att jag bör. Inte ens kaffe smakar bra:(. Operationssåret, från strax över naveln och ned till bäckenet kant, stramar och gör ont när jag reser mig, sätter mig, vänder mig i sängen eller Gud förbjude - skrattar! 
Ryggen gör faktiskt inte ont alls, en väldigt annorlunda känsla:). De nya diskproteserna av titan är något högre än mina egna och därför är jag nu hela 2 cm längre, pga ryggoperationen! Proteserna knakar en hel del vid rörelse, tydligen är det både ofarligt och övergående.
Sömn/vila. Jag har ett omåttligt sömnbehov för tillfället och sommar ofta så fort jag sitter ner bekvämt. Trots tupplurar på dagen sover jag hela nätterna igenom. Tyvärr är sömnen på natten väldigt upphackad, det är oftast max 2 timmar i taget, sedan måste jag byta ställning, upp och röra på mig eller ta värktabletter. 
Restriktioner. Just nu är mina enda restriktioner att jag inte får bära mer än 5 kg och inte göra stora sidorotationer med överkroppen. Det här gäller minst till och med besöket hos sjukgymnasten, ca en månad efter operationen. 
Sjukskrivning. Normalt är att vara sjukskriven 6 veckor heltid och sedan 4 veckor deltid. Jag har ju inget tungt arbete utan planerar att börja jobba deltid i juni igen. 
(null)