Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Låna & Läs 2018/2019, bok 19-21

Publicerad 2019-08-27 20:00:04 i litteratur,


21. Den andra kvinnan, Greer Hendricks & Sarah Pekkanen. I början av boken var jag skeptisk, jag trodde jag visste exakt hur den skulle vara och sluta, men jag hade fel! Ibland är det helt rätt att inte ge upp:)! Storyn är bra och framför allt, både den och karaktärerna växer något enormt. Det är svårt att beskriva storyn utan att spoila handlingen, men eftersom inget är riktigt som det verkar så gör jag ett försök. Boken handlar om Nellie, som träffar och gifter sig med Richard, en riktig drömprins. Richard är verkligen charmig, men inte när han inte får som han vill... Nellie blir inte gravid som planerat och tvingas erkänna en kort graviditet för flera år sedan, efter det förändras hennes man mer och mer. I kulisserna finns hans galna ex, Vanessa, som kämpar i spillrorna av det liv hon hade med Richard.. Efter en rad händelser så är det plötsligt Nellie som är det galna exet och Emma den nya kärleken och Nellie bestämmer sig för att hon måste räddas från Richard, kosta vad det kosta vill. 
Betyg: 4/5. Ett kusligt relationsdrama med en djup botten och flera tvister i handlingen. Det här är en riktigt bra och stundtals läskig bok. 

22. Monster, Jörgen Jaeger. Ett riktigt utdraget drama, med den höggravida Anne Dahl i mitten. Hon har bosatt sig på landet, med en ny man och en ny identitet efter att ha tagit sig ur ett fruktansvärt våldsamt förhållande. Plötsligt störs friden, först hotas hennes dotter, sedan misshandlas hennes man grovt och svävar mellan liv och död. Anne föder mitt i allt barn och kommer tillbaka till stugan nyförlöst och mer sårbar än någonsin. Är det förflutna ikapp henne, eller vem är det som lurar i skogen? Det här är en riktigt spännande bok, men det är lite för mycket av allt. Och poliskaraktärerna fastnar inte alls, de beskrivs för lite för att göra intryck påmind. Kanske beror det på att det här är bok nummer 8 med just poliserna Ole Vik och Cecilie Hopen... 
Betyg 2/5. Läs en annan deckare istället! 

23. Ett frågetecken är ett halvt hjärta, Sofia Lundberg. Den här boken känns fejkad, inget känns äkta. Jag tror inte riktigt på någon av karaktärerna och inte på storyn heller. Elin är en framgångsrik fotograf i New York som håller på att jobba ihjäl sig, för att skippa vara hemma och tvingas dölja det hemska faktumet att hon är svensk. Hon är gift och har en 17-årig dotter och ingen av dem har anat någonting, dvs att hon egentligen är svensk. Låter det mysko? Det är precis så knäppt. Dottern hittar till slut en lös tråd, börjar nysta i den och det slutar med att hon följer med sin mamma till Sverige och Gotland och där konfronterar det trauma som (naturligtvis) ligger i botten. 
Betyg: 2/5. Det här är kanske egentligen en bra bok, men eftersom inget känns trovärdigt blir det ett lågt betyg.  

Det här blev de sista tre böckerna i Akademibokhandelns Låna & Läs 2018/2019. Jag tror varje år att jag ska läsa många fler böcker än vad jag gör, men stannar oftast på dryga 20. Det krockar med andra läsupplevelser och ibland känns det långt att åka till Akademibokhandeln och byta. Men ändå, 25 nya böcker för 399kr, det är drygt 17 kr/bok - ett riktigt bra pris! Nyfiken? Läs mer om Låna & Läs 2019/2020 här. Det enda du behöver är läslust, 399kr och en Akademibokhandeln i närheten. Nästa vecka drar det igång igen, tjoho! 

Kommentarer

Postat av: Bland Kastruller och vinglas

Publicerad 2019-08-27 22:32:04

Jag har en arbetskamrat som också är med i Akademibokahndlen låna och läs. Hon slukar också många böcker. Själv är jag periodare på att läsa och just nu är jag i en mindre fas. Inte mycket läsande. Bäst på läsa är jag nog på sommaren i kolonin, då måste jag minst ha en bok i alla fall.

Kram Kajsa

Svar: Jag läser mycket, men har svårt att bestämma mig för och hålla mig till en bok, därav inte mer än 23 lästa böcker i bokcirkeln. Ofta har jag en hög böcker redo och sen går jag på känsla. Läser också mer på sommaren, i Spanien snittar jag nästan två böcker om dagen:)!
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela