Annapannapuff

Vi med nya, förbättrade ryggar
(null)

Vår segelbåt är nästan jämngammal med mig, S/Y Maria Maruzka av Näfveqvarn byggdes 1974. Sedan några år tillbaka har vi hört ett missljud från propelleraxeln och trots idoga försök att fixa till det, först min pappa och nu min man, så har det blivit värre och ett större ingrepp är nödvändigt. På en 9 meter lång segelbåt blir propelleraxeln väldigt lång, just vår är 6 meter och därmed rätt sårbar. Just nu står hon kvar på land, när alla andra båtar sjösätts:( och vi får proffesionell hjälp att laga den ordentligt, en göng för alla. Det är ett stort ingrepp, men vi är lovade sjösättning i slutet av den här månaden. 
Är det inte märkligt? Två medelålders damer behöver repareras exakt samtidigt? Jag och min båt får reservdelar i exakt samma parti:)!? Planen är att vi båda ska vara fit for fight till sommaren. 
(null)

I år firar vi inte bara att vår båt fyller 45 år utan just i sommar firar hon också 40 år i min familjs ägo. Hon, som är en stor del av min barndom, uppväxt och är nu minst lika älskad av min mekanik- och elektroniktokige ingenjör till man. Han vårdar innandömet lika ömt som min pappa en gång gjorde. Själv gör jag helst det jag är bäst på, seglar:)! Jag längtar efter att sitta i sittbrunnen med fulla segel och sedan ha After Sail med gin & tonic, fotbad och vad som helst till middag eftersom allt smakar bäst till sjöss❤️. 
(null)