Annapannapuff

Annapannapuff ❤️ paella
Jag älskar paella och har flera favoritrestauranger i Spanien. 

En av favoriterna serveras på en strandrestaurang. Här görs paellan i en jättepanna över öppen eld och för 8€ får du ta om hur många gånger du vill. Den är enkel, men jättegod. Läget och miljön gör naturligtvis sitt till. 
(null)
(null)
(null)

På de finare restaurangerna innehåller paellan mer grönsaker och är ofta rena rama konstverket, när det gäller färg och form:
(null)

Igår provade jag att göra egen, för första gången! Det blev en mix av flera recept och frågan är om jsg någonsin kommer lyckas återskapa den:). Lite lustigt är det, i Spanien har jag aldrig serverats paella med saffran i, medan saffran är med i nästan samtliga svenska recept. Jag valde att använda avorioris och tillredde riset enligt anvisningarna för risotto på baksidan av paketet, minus parmesan. I Spanien har jag köpt en paellakrydda på en marknad, den innehåller bland annat chili, paprikapulver, vitlök och gurkmeja.
Vätska: vin, kycklingbuljong och spadet till musslorna. 
Grönsaker: lök och vitlök steks tillsammans med riset, paprika och gröna ärtor tillsätts senare. 
Protein: grillad kyckling, räkor och musslor på burk. 
(null)
(null)
(null)

Visst är det pyssligt och tar tid, men oj så gott! Jag kommer garanterat göra det snart igen.