Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Årskrönika 2019, del 1

Publicerad 2019-12-31 10:00:29 i allmänt,

Januari 2019
⭐️ Min förstfödda fyller 18! 
(null)
Födelsedagspresenten från oss i familjen: en resa till favoritstaden New York, med mig som sällskap (så fort ryggen är bra)! Några dagar senare bjöd vi släkt och vänner på födelsedagsbrunch med Chanel-tårta: 
(null)

⭐️ Jag blir sjukskriven 50 %. Under jullovet tillkom en konstig smärta på min vänstra sida. Det gör ont i höften och hela vägen ner genom benet till foten och det visar sig vara en nerv som ofta krånglar vid diskbråck, ischiasnerven. Nervsmärta är klurigt att medicinera bort, så jag är tröttare än någonsin och sover dåligt/sämre. 
⭐️ Det snöar och isen lägger sig på Mälaren: 
(null)

Februari
⭐️ Vi är på plats när dottern med partner är med i dans-SM i Sundsvall. De är vuxenklass för första gången, går till final(!) och allt sänds i SVT och SVT Play: 
(null)
Standard (vals, tango, slowfox, wienervals och quickstep)
(null)
Latin (cha-cha, samba, rumba, Paso doble och jive)

⭐️ Jag får träffa sjukgymnasten på kliniken där jag ska opereras, Stockhom Spine Centrum. Nu är det ungefär två månader kvar till operation och fram till dess ska jag töja ryggmusklerna och strecha var 15 minut. Min man gör en app, som via min Apple Watch ger mig små påminnelser genom att vibrerar när det är dags. Tur att jag bara jobbar halvtid:)! 

Mars
⭐️ Vi ser på Melodifestivalfinalen i Friends Arena. John Lundvik vinner med "To late for love" och den låten blir en av de jag lyssnar mest på under 2019. 
(null)
(null)

⭐️ Min yngsta fyller 15 år och får en moppe av sin far. Av mormor och morfar får han en gitarr, morfars Levin från 1970-talet: 
(null)
(null)

⭐️ En helg lyxar vi till det och sover på Ulvsunda slott och är med på champagneprovning. Slottet ligger bara några kilometer hemifrån, men det känns ändå som om vi är på äventyr: 
(null)

⭐️ Jag, sonen och en systerson besöker det nyöppnade kattcaféet, Java Whiskers och kombinerar fika med kattgos:
(null)
(null)

⭐️ Ryggen är sämre än någonsin, men jag kämpar med mina strechövningar och blir godkänd för operation efter ännu ett besök hos sjukgymnasten. 

April
⭐️ Nu är våren här! Jag fotograferar vårblommor: 
(null)
(null)

⭐️ I slutet av månaden är det dags för den årliga utflykten till Kungsträdgården för att dokumentera körsbärsblomningen: 
(null)
(null)

⭐️ I början av månaden får jag operationsdatum och den 25/4 opereras jag. Jag får två diskar i ländryggen utbytta mot nya i titan. Allt går bra och jag får komma hem efter några nätter på sjukhus. 

Maj
⭐️ Jag kämpar på med att läka och strecha, sjukskriven på heltid de första veckorna.  
⭐️ Vi sjösätter sent eftersom båten har reparerats under våren. Bland annat har propelleraxeln bytts ut, typ som på mig:)! 
(null)

⭐️ Vi gör sushi hemma, för första men absolut inte sista gången!  
(null)

Juni
⭐️ Same procedure as ever year: svenska jordgubbar får äran att bli moster Alice kallrörda jordgubbssaft: 
(null)

⭐️ Vi är ute med båten och ryggen håller! Både att segla och att övernatta fungerar bra.  
(null)

⭐️ Vi är ett gäng som firar midsommar i Småland, med god mat, dans runt midsommarstång och en 5-kamp som hette duga:  

(null)
(null)
Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela