Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Citruskoll

Publicerad 2019-12-07 09:00:11 i dryck&mat, jul,

(null)

Hur vet man om de små citrusfrukterna man köper är klementiner, mandariner eller satsumas? Och vilken sort är godast? Denna stora fråga har brytt mig och mannen ett bra tag, nu har jag hittat svaret i tidningen Land

"Hur skiljer man då på klementin och satsumas? Jo, eftersom båda frukterna är kärnfria kollar man i stället på färgen för att hitta olikheten. Satsumas har, även när de är mogna, grönaktiga skal medan klementiner är mer orangea."

En annan sak som skiljer dem åt är vilket tid på året de säljs. Satsumas säljs i huvudsak från oktober till januari och i mars. Klementiner finns däremot året om."

Mandariner innehåller, enligt artikeln, så mycket kärnor att du aldrig hittar dem i affären, förutom i inlagd form på burk. Klementiner är den sötaste frukten av de tre och min personliga favorit.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela