Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

En solskenshistoria i repris

Publicerad 2019-02-12 09:00:49 i allmänt,

I mars 2014 publicerade jag det här inlägget, om min far, småfåglarnas beskyddare: En småländsk solskenshistoria. Min pappa matar alltid småfåglar vid huset om vintrarna och ibland navigerar de fel och störtar in i köksfönstret. Då går han ut och kontrollerar om de överlevt smällen och har de gjorde det så hämtar han in dem. Han låter dem värma sig och hämta sig från chocken inomhus, ofta i hans varma hand.
(null)
Min far och en grönfink 2014

I lördags hände det när vi åt frukost, en fågel dunsade mot rutan. Pappa måste ha haft ögonen på fönstret, för han sa, innan han gick ut, att det var en domherre. Mycket riktigt, under köksfönstret låg en domherrehona. Hon verkade mest groggy, så pappa satte henne ovanpå fågelbordets tak och där satt hon lugnt kvar och hämtade sig från smällen. När tio minuter hade gått tog han tag i henne för att ta in henne i värmen en stund, men då fick hon plötsligt kraft och flög iväg! Ännu en solskenshistoria från Småland:). 

(null)
Min far och en domherre 2018


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela