Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Inför

Publicerad 2019-03-09 13:00:00 i allmänt,

Jag vet nu att jag har minst mars månad på mig att förbereda inför operationen. Den tiden ska utnyttjas! Om tiden efteråt vet jag ju inte så mycket, jag vet bara hur länge man brukar vara sjukskriven och hur förloppet brukar se ut. Och det är klart, ingen kan ju berätta hur just jag kommmer må och känna mig. Vad är viktigast då? Listan nedan är utan inbördes ordning: 

- Klippa håret. Tid bokad! 
- Pedikyr. Det är svårt nog att fixa fina fötter med ryggont, som nyopererad  blir det nog inte lättare...  
- Gå till tandläkaren. Jag blev kallad och borde ha gått redan i höstas, men livet kom emellan:(. Nu ska det bli av! 
- Bunkra böcker. Jag försöker hamstra boktips och gör listor på böcker jag vill läsa. På biblioteken i Stockholm Stad (=kommun) får jag låna 5 e-böcker per 7 dagar, 10 stycken om jag använder makens konto också. 
- Förbereda vårgarderoben. Det är just i april som jag successivt brukar plocka fram vårkläder. Nu känns det lite väl tidigt, men senast i slutet av mars måste jag börja, oavsett väder. 
- Planera in roligheter efteråt. Det är såklart svårt, men även om det inte går att boka så kan man ju alltid planera. Bilutflykter är en höjdare, bjuda hem människor som tar med sig lunch och fika är också en bra ide.
- Städa och plocka undan. Annars finns risken att jag tar ut mig på såna onödiga saker alltför tidigt.
- Handla. Jag tänker att det är bra att bunkra bra livsmedel, sånt som är gott, nyttigt och relativt lättlagat. Till exempel kommer jag se till att det finns ägg, fetaost, frusna bär och yoghurt (till smoothie), frysta sojabönor, kanelknäcke, Friggs majskakor med chiafrö med havssalt och Sprite Zero hemma. Sedan näthandlar jag gärna på MatHem och kan lätt beställa hem varor som någon annan plockar upp:). 
(null)
The only way is bättringsvägen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela