Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Melodifestivalen 2019, inför delfinal 4

Publicerad 2019-02-21 19:00:12 i allmänt,

(null)

På lördag är det dags igen, då tävlar följande artister i Lidköping: 
1. Stormbringer – Pagan Fury 
Det här folkmetalbandet är till vardags officiellt band för dataspelet Crusaider Kings 2. Mycket snack har det varit, eftersom bandet ju gör reklam och det är förbjudet enligt SVT:s stadgar och kanske ligger de dem i fatet? Hur som helst är de nu med på lördag, eller inte riktigt, för på scenen står endast sångerskan, de andra bandmedlemmarna är inte med eftersom man ändå inte får ha livemusiker på scen i mello. Låten är typisk rockschlager och rätt bra! 
2. Känner dig – Anton Hagman 

Han började sin bana på YouTube och blev ännu mer känd i och med en finalplats i Melodifestivalen 2017. Anton är en stor flickfavorit och kommer säker plocka röster, men usch, vilken trist låt han tävlar med i år. 

3. Torn – Lisa Ajax

Lisa är den yngsta Idol-vinnaren någonsin och ställer upp i mello för tredje gången. Det här är en riktigt bra powerballad och vilken röst tjejen har! Den här kan bli farlig om hon håller live! 

4. I do – Arvingarna     

Dansbandet som vann Melodofestivalen 1993 med klassisk "Eloise" och firar i år 30 år tillsammans. Deras nya bidrag låter dansband, som en blek kopia av Eloise.

5. On my own - Bishara 

Det här är en 15-årig kille som upptäcktes på Instagram och har nu Laila Bagge som manager. Låten är skriven av bla Benjamin Ingrosso, vilket hörs. Söt kille med gosskörsröst och poppig låt, han går nog långt! 

6. Kärleken finns kvar – Ann-Louise Hanson

Veckans gamling är den här 75-åriga donnan, som varit med i mello 13 (!) gånger tidigare och som också är den kvinnliga artist som haft flest låtar på Svensktoppen. Här sjunger hon en bra mycket mer uppdaterad låt än sina jämngamla kollegor, men någon schlager är det inte. Det här är en fin countryvisa om sorgen efter en vän (Lill-Babs).

7. Too late for love – John Lundvik

Den fd friidrottaren slog igenom på riktigt i Melodifestivalen förra året med "My turn", som kom på tredje plats. I år har han en ännu starkare låt! 


Den här veckan är det svårtippat! Som vanligt har jag bara lyssnat på en minut av varje bidrag, inte sett något framträdande. 
Annapannapuff tippar: 
Direkt till final: Här tror jag på Lisa Ajax & John Lundvik, de låter helt klart överlägset bäst. 
Till andra chansen: Bishara & Pagan Fury tycker jag, men frågan är om inte Arvingarna tar Pagan Furys plats, dansbandssverige är STORT! 
Ingen chans alls: Ann-Louise Hanson och Anton Hagman borde båda vara helt chanslösa. Och här borde också Arvingarna hamna.


Kommentarer

Postat av: Min Lilla Kokvrå

Publicerad 2019-02-22 06:16:22

Den här deltävlingen låter ju riktigt spännande :)
Jag är hittills inte ett dugg imponerad av årets Melodifestival. Kanske dags att byta koncept...

Svar: Den här deltävlingen är riktigt bra!
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela