Annapannapuff

Får det lov att vara en VOI?
(null)
VOI:s på rad utanför mitt (ena) jobb. 

Jag har sett dem, både i stadens mer centrala delar och här ute i förorten, de elektriska scootrarna du kan hyra. Idén är enkel, du laddar ner en app som visar dig var den närmaste scootern finns, du letar upp den, betalar med kort (i appen) och åker sedan så långt/kort du vill. Det kostar 10 kronor i startavgift och sedan 1,50 kr/minut. 

Några regler finns:
- Du ska (helst) ha hjälm.
- Du ska vara över 18 år.
- Du får inte vara påverkad av alkohol/droger.
- Max en person per scooter.
(Jag har hittills mest sett ungdomar under 18 år använda dem och ingen har haft hjälm...)

Några veckor innan jul var jag (mot bättre vetande) på stan efter jobbet. Efter en stund hade jag jätteont i ryggen, trots en längre vilopaus på kafé och jag längtade bara hem. Helt plötsligt såg jag lösningen framför mig, en VOI! När varje steg är en plåga var en sådan verkligen räddaren i nöden! Jag laddade ner appen, "hittade" scootern framför mig, tog mig till närmaste tunnelbanestation och kom hem liiite fortare. Jag har inte hyrt någon sedan dess, men känner mig underligt nog trygg med att de finns runt om mig och kan rädda mig om det behövs. 

Visst parkeras de ofta lite huller om buller, men jag tycker de är ett utmärkt komplement till kommunaltrafik och taxi. Du kan också tjäna lite extrapengar genom att bli en så kallade VOI Hunter, det är någon som mot betalning hämtar scootrar och tar dem till landningsställen.

#1 - Lene

Det blev ju ett perfekt alternativ för dig. Tur du kom att tänka på det. Och skönt att det finns där om du mot förmodan skulle behöva använda det igen. Ha en fin dag
Kramar
Lene