Annapannapuff

Här ska göras kimchi!
Att vi fick gå på tester gratis häromkvällen var tack vare min vän J och jag har sedan dess funderat på ett roligt och lite mer personligt sätt att tacka för dem. Sen kom jag på det, jag ska göra kimchiKimchi är fermenterad salladskål, ett koreanskt tillbehör som i Korea äts till absolut allt. Min vän är adopterad från Sydkorea och älskar det! 
Ingredienser: salladskål, rättika, purjolök, färsk ingefära, vitlök, salt, socker, chilipeppar och lite fisksås.
(null)

Första steget är att låta salladskålen stå ett dygn i salt och vatten, under press. Sedan görs en röra på resterande ingredienser som smetas in mellan kålbladen. Den färdiga blandningen ska stå 1 dygn i rumstemperatur och sedan 5-7 dygn i kylskåp innan det är klart. Här snackar vi riktig slow food:)! 
(null)
(null)

Jag följde det här receptet, ur ICAs tidning Buffé.




#1 - Christina

Tänkt prova själv flera gånger, blev det bra?

Svar: Ja, men det tycker jag! Flera kimchi-proffs har godkänt den, själv tycker jag väl mest att den smakar starkt och salt:)!
Annapannapuff