Annapannapuff

Hej då, julen!
Jag julpyntar alltid i två steg. Först plockar jag fram adventspyntet, julstjärnor till fönstren, adventsljusstakar och dylikt. Sedan, efter min födelsedag den 9/12, kommer resten fram, dvs tomtar, julgran och julljusstakar. 

Jag älskar verkligen tiden före jul, redan den 27/12 börjar jag tröttna! På nyårsafton är alla tomtar och julgranen bortplockade och dagen efter ryker allt utom julstjärnorna i fönstren. Hur någon står ut till Tjugondag Knut, den 13/1, är för mig en gåta:). 

Nu är vårt hem o-juligt igen och vi har så smått börjat förbereda en annalkande 18-årsdag. Kanske är det en av förklaringarna till att jag vill få ut julen snabbt, min dotters födelsedag i början av januari?! Jag som själv fyller år i början av decemver vill ju inte blanda ihop min födelsedag med julen mer än nödvändigt: 

(null)
353 dagar kvar till nästa julafton, jag längtar redan:)! 
#1 - Lene

Då gör vi lika du och jag. Jag förbereder också julen i två steg. Men jag plockar undan den lite senare än dig. Det brukar oftast bli denna helgen vi är i nu, men det händer att jag väntar tills helgen efter. Min yngsta dotter brukar vilja att vi väntar tills den senare helgen för hon vill ha julen här så länge som möjligt. Dock tycker jag det är himlens skönt när julen väl är undanstädad, för jag tycker det är så enormt tråkigt att plocka ner granen och julsakerna i sina lådor igen. Lika tråkigt som det är att städa. Men det måste göras. Ha en fin dag
Kramar
Leen

Svar: Jag har inget emot att plocka bort julen utan njuter av att packa ihop fint och ”bädda ner” tomtar och sånt:).
Annapannapuff