Annapannapuff

När minnet sviker
Alzheimers sjukdom står för ca 60 procent av samtliga fall av demens i Sverige. Sjukdomen gör att hjärnvävnad gradvis förstörs, då nervceller börjar förtvina och dö i onormal omfattning. Hela storhjärnan drabbas men framför allt hjäss- och tinningloberna.  Källa: http://www.demenscentrum.se/
Sjukdomen beskrevs först av den tyske psykiatrikern och neuropatologen Alois Alzheimer 1906, som fick ge sjukdomen sitt namn som tack för upptäckten.

Min pappa har Alzheimers. Hur det är att leva med sjukdomen vet jag inte, men att vara anhörig är tufft. Tuffast är det för min mamma, som dagligen måste påminna, stötta, visa, påpeka och förklara sådant som förut var självklart. Hon är en klippa och en förutsättning för att min pappa ska kunna leva så självständigt som möjligt, med bibehållen integritet. Min pappa förändras ständigt och den han tidigare var, som jag är van vid, uppväxt med, uppfostrad och präglad av finns inte längre. Det är sorgligt. Och konstigt, för samtidigt finns en ny pappa, som jag ständigt måste lära mig hantera och relatera till.  

Gör som jag, stöd Alzheimerfonden, swisha ett bidrag på 123 90 111 98

(null)

#1 - Christina

Beklagar, det visste inte jag. Vi lever oxå väldigt nära den sjukdomen sedan några år.

Svar:
:(
Annapannapuff