Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Granne med Real Maestranza

Publicerad 2019-07-19 23:00:20 i allmänt, resor,

(null)
(null)
Den vita byggnaden till vänster är tjurfäktningsarenan, vårt hotell syns rakt fram i bild. Det officiella namnet på arenan är Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Ronda.

(null)
Här spelade Madonna in videon "Take a bow", 1994. Se den här

Vi bor alltså granne med en av Spaniens mest kända och allra äldsta tjurfäktningarenor, den stod färdig 1785. Tjurfäktning är en del av den spanska historien, det respekterar jag. Att det förekommer än i dag tycker jag däremot är helt förkastligt och skamligt. Här i Ronda hålls fortfarande en corrida = tjurfäktning, per år, i september. (I Katalonien och på Kanarieöarna är tjurfäktning förbjudet sedan flera år tillbaka)
(null)

Arenan i Ronda ritades och byggdes av José Martin de Aldehuela, som även byggde Puerto Nuevo, den nya bron:
(null)

Bron stod färdig 1793 och när arkitekten/byggherren gick ut för att rista in årtalet på bron inför invigningen, blåste hans hatt av. Enligt legenden hann han bara rista in Año, innan han sträckte sig för långt ut efter sin hatt och störtade ner i djupet, som just där är 98 meter:(.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela