Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

I packningen från Spanien

Publicerad 2019-07-26 12:00:41 i dryck&mat, kläder&skor, resor,

(null)
Mest bagage av alla? Trots att SAS tillät 23 kg per incheckat kolli och 8 kg per handbagage så vägde min handväska 5 kg och vi låg preeeeecis på gränsen. 

Vad hade vi då packat ner hem? Mest mat och dryck, i vanlig ordning:). Tänk på att OM olyckan är framme och din väska blir försenad så är det ingen fara med vacuumförpackad mat, medan färskvaror kan hinna härskna, ruttna och mögla.
- En egenodlad citron. Två har vi använt på plats (i guacamole, marinader och i drinkar), under tiden hann ytterligare en mogna på trädet och den fick följa med oss hem. Smaken och lukten är så otroligt mycket mer intensiv! 
- Salami. Vi älskar salami! De fungerar lika bra till frukost, som till lunch, middag, mellanmål, kvällsmål och drinktilltugg. Det är lång hållbarhetstid på dem och de är uppskattade presenter. 
- Manchego, vacuumförpackad i bit.
- Vacuumförpackad serranoskinka och lomo (rökt, tunt skivad fläskfilé).
- Lokalproducerat rött vin från Ronda. Helt oprövat, det ska bli jättespännande att testa! 
- Någon liten cava blev nog nedpackad också:). 
- En vinkylare från cavatillverkaren Anna de Codorníu.
- Nyinköpta tunikor att ha på stranden, som jag sedan inte använder i Sverige utan tar med tillbaka till Spanien nästa sommar. Same procedure every year:). 
- Presenter, till och med någon liten julklapp är inhandlad. Till mig själv, bland annat en julkula: 
(null)

- Minnen. Vi brukar gemensamt ta fram ett speciellt trevligt och gärna varmt ögonblick, så att vi kan hjälpas åt att plocka fram det en kylig novembermorgon. I år blir det nog när vi står vid sidan av en trafikerad väg och jag hänger över ett staket och försöker fotografera Orson Welles grav, ett riktigt äventyr - och varmt var det. Eller så promenaden i nationalparken och Rio Verde, en magiskt vacker upplevelse - och varmt var det:). 
Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela