Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Utsikt i Malaga

Publicerad 2019-07-25 10:00:47 i resor,


Malaga är en stor stad, här bor ungefär en halv miljon människor. Vi försöker besöka den varje år för att lära oss mer än att hitta till flygplatsen och IKEA:). Häromåret skrev jag en pytteliten Malaga-guide, den finns här

(null)
En modell över Malaga och Gibralfaro, på toppen och Alcazaba, strax nedanför.

Det finns två gamla moriska slott i Malaga, Gibralfaro och Alcazaba. Alcazaba är äldst (äldre än Alhambra!) och enligt Malagabor den mest välbevarade byggnaden från den här perioden i hela Spanien. Ännu högre upp ligger Castillo de Gibralfaro, som byggde på 1300-talet, för att skydda Alcazaba. 

Just i år började vi med lunch i gamla stan och sedan hade vi bestämt oss för att ta oss högst upp, till Castillo de Gibralfaro, för att få se Malaga från ovan. Man kan gå upp, men det var en riktigt varm dag, så vi fuskade och tog buss nummer 35. Vi kom upp till toppen på mindre än 10 minuter, fick sitta ner i AC hela resan för 1,30 €, välinvesterade pengar! 
Själva borgen blev en liten besvikelse, den består av kala murar och trappor här och där. Växtligheten inuti är mycket torr, på sina ställen död och det bidrog nog till känslan av förfall. Vill du besöka ett moriskt palats, välj Alcazaba. Men, utsikten! Här vinner Gibralfaro! Utsikten över Malaga är magnifik! 
(null)
(null)
(null)
(null)

Mitt i borgen ligger en bar insprängd i 1300-talsbyggnaden, only in Spain?! 
(null)

Vi promenerade ner, längs Gibralfaros murar. En vacker promenad, men lite brant på några ställen och de gamla, slitna gatstenarna är hala!  
(null)
(null)
(null)

Vägen går rakt ner i gamla stan och alla dess uteserveringar, från dåtid till nutid på 20 minuter! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela