Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

I packningen till Spanien

Publicerad 2019-07-01 13:00:57 i allmänt, resor,

Nej, det här blir inget inlägg med kloka packtips eller förslag på outfits, jag packar ändå alltid med mig ALLT, till slut:)! Jag tänkte istället skriva vad vi tar med oss till Spanien, dvs saker som vi importerar eftersom de antingen inte finns, är svåra att hitta eller av sämre kvalitet än vad vi är vana vid. Tanken är att göra ett liknande inlägg i slutet av juli, med saker vi gärna fyller resväskan med från Spanien, vilket är minst lika mycket. Fokus ligger helt klart på mat, men med 4 hungriga tonåringar så är mat en stor del av vardagen:). Nu har vi hittar en liten svenskaffär här i Nerja, Hemlängtan, som antagligen har det mesta vi behöver, men ett startkit är alltid bra att ha.

(null)
Dagens vy, vi är på plats i sommarstugan😊. 

- Wettextrasor. Det låter kanske knäppt, men disktrasorna i Spanien är värdelösa! 
- Lallerstedts bearnaise och Bregott med havssalt. Lite lyxigt och kanske onödigt, men hon som älskar mat (dottern) älskar såsen och kan äta den till de mesta. Och, färdiga såser är svårt att hitta i Spanien. Bregottet med extra salt är perfekt på bröd efter en dag i solen. 
- Salladsdressingskrydda. Denna fantastiska produkt, som har blandat en massa olika kryddor till en perfekt blandning finns inte i Spanien. 
Strandmadrasser. Den spanska varianten, tunna stråmattor är inget för mig, jag gillar svensk, tjocka, lite vadderade.
- Saltlakrits. Vi spelar poker med Malacos Djungelvrål som marker om kvällarna. Salt godis går ofta inte utanför Sverige och är ett måste i min packningen.
- Korsordstidningar. Jag löser gärna korsord och fixar inte riktigt spanska, än;).
- Makrill i tomatsås. Världens bästa mellanmål och frukostpålägg! Dessutom är det både nyttigt och mättande och barnen gillar det.
- Nudlar. Han som äter mest (sonen) är lite kräsen med sort och smak, så jag tar med en bunt av favoritsorten. Men när de är slut är de slut, då gäller spanska eller inga. Att nudlar är världens bästa mellanmål och nattmacka, är alla i familjen under 20 år helt överens om.
- Böcker. Jag försöker att läsa mest e-böcker för att minska packningen eftersom jag läser såna mängder, men har alltid några pocket med mig, som jag efter läsning lämnar till hugad spekulant eller efterföljande gäster. 
- O’ boy. Sonen vill absolut att det ska vara med på listan, de spanska varianterna duger inte åt honom och han har provat MÅNGA genom åren:). Ska jag vara helt ärligt så tar jag gärna med mig svenskt bryggkaffe också, fast det skäms jag lite för. Jag tror en bidragande faktor här är att vattnet (som absolut är drickbart) innehåller mycket mer klor än vad vi är vana vid. Använder man flaskvatten så smakar te, kaffe och drickchoklaf klart mycket bättre. Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela