Annapannapuff

Kallrörd jordgubbssaft
Receptet är gammalt, jag har fått det av min mamma, som i sin tur fått det av sin moster. En sats görs på 4 liter jordgubbar, vi brukar ofta köpa 12 eller till och med 16 liter beroende på pris och tillgång. I år hamnade jordgubbsbestyren mitt i förberedelser inför och packningen till Spanien, så jag tyckte vi skulle köpa 12 liter,. Min man blandade dock ihop halvliter och halvkilo och kom hem med 24 liter jordgubbar, dvs 6-dubbel sats! 

(null)
Rött guld❤️ 

(null)
(null)

Kallrörd saft betyder att den inte är uppvärmd eller kokad alls. Jordgubbarna får stå och dra i vatten och vinsyra i 24 timmar innan man filtrerar dem och tillsätter socker. Jag brukar inte använda konserveringsmedel (men konserverar flaskorna), så den måste stå kallt. Smaken är otrolig, den går verkligen inte att jämföra med annan saft! Och visst är färgen makalös?! 

(null)

Överskottet från filtreringen blir till sylt, det är bara att tillsätta socker och koka en stund! Här använder jag lite konserveringsmedel. Vi gjorde en sats, men frös in en del jordgubbsmos också, tänk att kunna göra jordgubbssaft i vinter!

#1 - Lene

Så god den ser ut. Som du sade färgen är fantastisk.
Ha en fin dag
Kramar
Lene

Svar: Detsamma till dig!
Kram
Annapannapuff