Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

En fin, gammal dam

Publicerad 2019-06-15 12:00:13 i allmänt,

Få saker är så förknippade med sommar för mig, som båtliv. Jag är uppvuxen på segelbåt, det var på sjön vi tillbringade större delen av sommarloven. Segelbåten vi har nu köpte pappa (och mamma) 1979. Den heter S/Y Maria Maruzka, byggdes 1974 och var under sina första år en kappseglingsbåt. Den har till och med vunnit sin klass i den stora seglingstävlingen Gotland Runt! Båttypen heter Scampi, det är en skärgårdsseglare som designats av Peter Norlin och den finns bara i en storlek, 30 fot. Den är alltså ungefär 9 meter lång och 3 meter bred, har 5-6 kajplatser ombord, en gasolspis, kyllåda  (men vi drömmer om kylskåp!) och en liten tömningsbar toalett. I inlägget  Välkommen ombord finns flera bilder på inredningen. 
(null)

I år fyller hon 45 år och har funnits i familjen i 40 år! Det är en robust plastbåt med teakinredning, som  åldras med grace, mycket tack vare att min pappa skött den exemplariskt under många år. Visst finns det ständigt upprustnings- och renoveringsbehov, men min man jobbar hårt med att förnya och förbättra saker ombord, stora som små. I år har den genomgått en riktigt stor renovering och fått nya motorkuddar, en ny propelleraxel och en ny propeller. Nästa inplanerade projekt är solceller framför masten, något min man sett fram emot länge:)! 
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela