Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Sommarläsning

Publicerad 2019-07-12 15:00:36 i litteratur,

Jag läser massor just nu och här kommer några tips på böcker jag tycker du borde läsa och en du kan skippa helt: 

BRA!
Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall. En morgon hittar Carolina sin sambo död i sängen. Han har dött i sömnen, drygt 30 år gammal och lämnat henne och deras 9 månader gamla son. Vi får följa Carolina i den akuta sorgen och även i tillbakablickar på livet med Aksel. Som läsare tar jag direkt Aksels parti, Carolina forcerar och tvingar honom till saker han inte vill eller i alla fall inte är bekväm med. Å andra sidan är han inte bekväm med några förändringar alls och väljer ju trots allt att stanna kvar, trots att hon "tvingar" på honom nytt boende och en graviditet. Mina känslor är verkligen kluvna och det gör att jag får svårt för huvudpersonen i resten av boken, trots att jag intellektuellt förstår att hon varken dödade sin sambo eller är förtjänt av hat, hon är ju förloraren och överlevaren. 
Boken är trots allt läsvärd och döden är ett alltid viktigt ämne. 

BÄTTRE! 
Flätan av Laetitia Colombani är en vacker berättelse om tre kvinnor. Deras extremt olika förutsättningar, liv och öden, i olika delar av världen korsar varandra, fast det är svårt att förstå hur det ska gå till...? Smita är kastlös i Indien och drömmer om en väg ur hopplösheten och om en bättre framtid för sin dotter. Guilia arbetar i sin fars håratelje på Sicilien. När han är med om en trafikolycka upptäcker hon att det högt ansedda familjeföretaget är i det närmaste bankrutt. Sarah är en hårt arbetande advokat och ensamstående mamma i Kanada, som får ett chockartat besked, hon är sjuk, mycket sjuk. 
En riktigt bra bok som berör på djupet, läs den! 

BÄST!
Kemisten av Stephanie Meyer. Låter författaren bekant? Det var hon som skrev Twilight-serien! Det här är en thriller som heter duga, jag sögs in rätt direkt och blev sedan okontaktbar, älskar när det händer:). Här är det verkligen olidlig spänning från början till slut! Alex, är en fd agent, specialiserad på kemiska substanser och att få ur människor information. Hon jagas av sin förra arbetsgivare, är ständigt på flykt, och tvingas till kontinuerliga byten av identiteter, bilar och boenden och rigorösa säkerhetsanordningar för att överleva. När en representant från arbetsgivaren kontaktar henne och dels ber om ursäkt för för det som varit och ber henne om hjälp att rädda världen, sväljer hon betet och hämnar i en ännu klurigare situation. Skillnaden är att hon nu har sällskap, hon som inte litar på någon. Tillsammans är man vissetligaren ibland svagare, men också starkare, kanske kan de med gemensamma krafter slå tillbaka och hämnas? Ett riktigt liv hägrar, men är insatserna kanske för höga? Jag vet att beskrivningen är luddig, men jag vill inte förstöra något! Läs den! En riktigt, riktigt  bra bok! 

UNDVIK! 
Vegetarianen av Han Kang. Enligt baksidestexten är det här "en andlöst, vacker och hypnotisk berättelse om begär, förvandling, makt och motstånd." Nja. Boken börjar lite konstigt och urartar sedan helt. En annorlunda och lite äcklig bok som jag skummade igenom på slutet - och den är kort! Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela