Annapannapuff

En gitarr
Sonen tog gitarrlektioner för några år sedan, men tröttnade rätt snabbt. Nu för tiden spelar han massor, men lär sig på egen hand, bland annat  genom YouTube. Det ligger visst i släkten, min lillebror lärde sig också spela gitarr på egen hand! Sonen fick en blåmålad, mindre variant när han tog lektioner och har länge drömt om en riktig gitarr. När han fyllde år härom veckan överraskade hans mormor och morfar honom med en jättefin gitarr! Och det är inte vilken gitarr som helst, utan morfars gamla ädelsten av märket Levin. Herman Carlsson Levin var en svensk gitarrmakare som sålde gitarrer till bland andra Cornelis Wreesvijk och Pugh Rogefelt och enligt serienumret är just den här gitarren tillverkad år 1973, dvs av samma årgång som jag! Det var en av anledningarna till förra helgens trip till Småland, att hämta hem presenten. 

(null)
(null)
Just nu är Eric Claptons "Tears in heaven" favoritlåten att spela. 

Sonen är supernöjd med sin nya gitarr och jag tycker det är extra roligt att det är pappas gitarr som flyttat in hos oss. 
Jag gick en musiklinje på gymnasiet och lärde mig där att stämma en gitarr med hjälp av en stämgaffel, men det är tydligen en förlegad kunskap. Sonen stämmer sin gitarr med hjälp av lite gehör och en app som pedagogiskt visar om strängen har rätt ton eller bör höjas eller sänkas. Den heter GuitarTuna och finns på AppStore. 


#1 - Lene

Då blev han nog glad över att få ta över morfars gitarr.
Ha en fin lördag
Kramar
Lene

Svar: Jätteglad:)!
Kram
Annapannapuff