Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Champagne på Ulvsunda slott

Publicerad 2019-03-17 13:30:25 i allmänt,

(null)

Ulvsunda (Ulfsunda) slott uppfördes mellan 1644-1647 av fältmarskalken Lennart Torstensson och fanns kvar i hans släkts ägo fram till 1727. Under resten av 1700-talet och 1800-talet bytte slottet ägare och stil många gånger. 1906 köptes Stockholm Läns Landsting slottet för 250.000kr och fram till 1972 användes det som vårdhem för sinnesslöa. Slottet renoverades på 1970-talet och användes sedan som kursgård och konferensanläggning. 1999 köptes Ulvsunda slott av privatpersoner som renoverades det igen, denna gång av företaget Svensk Inredning, vars ägare Torbjörn Blomqvist sedan köpte slottet 2004. 
(null)
(null)
(null)

Vi är nyss hemkomna från ett dygn där, med fantastisk mat och ännu mer fantastisk dryck, målet med övernattningen var nämligen en champagneprovning! Vi välkomnades redan vid incheckningen med ett glas Alaya, slottets huschampagne, innan vi visades till vårt rum i den ena flygeln. När det en stund senare var dags för champagneprovningen visades vi ner i källaren under just vår flygel, en källare från 1400-talet, alltså bra mycket äldre än själva slottet! 

false
(Bild från Ulsunda slott)

Provningen, som var riktigt intressant och leddes av sommelier Adam Malmström, gav mig både ny kunskap och champagnetips. Vi provade fyra drycker, där en katt hade smugit sig in bland hermelinerna, i glas nummer två var det nämligen cava. Efter provningen var det dags för middag, där Adam serverade och presenterade såväl mat som dryck. Vi serverades först svartrot, sedan skrej till huvudrätt och till efterrätt hallonsorbet. Till huvudrätten serverades Bollinger, som ju är en av mina favoriter när det gäller champagne❤️. Efter en god natts sömn fick vi avnjuta en riktigt bra frukostbuffé innan det var dags att åka hem, i vårt fall ca 2 km:). 

Jag kan verkligen rekommendera Ulvsunda Slott, Stockholms närmaste slott! 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-03-17 16:52:59

Wow vad det låter lyxigt. Låter som ett toppendygn.
Svar: tack för dina snälla ord. Nu känner jag mig lite bättre.
Ha en fin kväll
Kramar
Lene

Svar: ❤️
Annapannapuff

Postat av: Christina

Publicerad 2019-03-20 11:28:17

Sinnesslöa, fy vilket hemskt ord och säkert ett hemskt ställe då. Men de visste väl inte bättre då... Blir lite ledsen av sånt.

Svar: Håller helt med dig och undrar sorgset vad för slags människoöden som gömdes på en sådan inrättning...:(
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela