Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Boktips

Publicerad 2019-05-17 17:00:51 i litteratur,

3 veckor och bara tre lästa böcker? Ja, jag har ju mest orkat bläddra i tidningar hittills. Fortfarande kan jag bara läsa på dagtid, kvällarna är för jobbiga. 
(null)

Jag kan rekommendera alla tre böckerna, men de är väldigt olika: 
Bränn alla mina brev, Alex Schulman. Jag gillar inte Alex Schulman i TV, krönikor, poddar, men som författare. Min bild av honom förändrades lite i och med att han medverkade på förra årets skolsköterskekongress, där han berättade om sin uppväxt (boken Glöm mig), men jag skulle fortfarande helst aldrig köpa något han skrivit. Som tur var fick jag den här boken i present:)! Boken handlar om hur ilska går som en röd tråd i hans släkt och om en omöjlig kärlekshistoria för länge sedan. Den är välskriven, personlig, djup och intressant. 
Mörkret, Ragnar Jonasson. Det här är något så ovanligt som en isländsk deckare. Det är också den första delen av flera planerade, om den i princip pensionerade Hulda Hermannsdottir. Hulda tar tag i ett gammalt fall under sina sista dagar i tjänst, dras in i det med hull och hår, hon behöver till och med en bok till för att bli klar:)! Boken är lätt att gilla, den röda tråden är tydlig, karaktärerna och miljöerna beskrivs målande och Hulda känns mänsklig. Men, som sagt var, fallet fortsätter i nästa bok.
Söta, röda drömmar, Christoffer Holst. Jag stör mig på titeln, den är så töntigt banal! Del 2 kommer i augusti i år och heter Blå, blå höstvågor... I övrigt gillar jag boken, stilen och huvudpersonen Cilla Storm. Det här är en riktigt lättläst, spännande bok som passar perfekt i solstolen! Cilla är journalist på en skvallerblaska. Hon är nyligen dumpad och har köpt en kolonilott för sina sparade slantar, för att komma ifrån. Sommaren på ön Bullholmen, i Stockholms skärgård, blir den mest spännande i hennes liv - på alla fronter! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela