Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Danstävling med dramarik

Publicerad 2019-05-05 13:00:54 i allmänt,

Igår var det terminens enda tiodanstävling här i Stockhom. Jag var där, i två omgångar, med vila hemma emellan och det gick faktiskt jättebra! Mamma och pappa, maken och vår isländske inneboende var också med, så vi var en stor hejaklack. Hemska, hårda, oformliga stolar gjorde det stundtals tufft, men jag fick se det jag ville, dvs min dotter med partner dansa både standard och latin. 

Tävlingarna börjar alltid med standard-delen och ordningen på danserna är vals, tango, wienervals, slowfox och sist quickstep. Här är klänningarna långa till hellånga och herrarna bär svart frack. (Gäller i  A-klass, som är den högsta i Sverige) 
(null)
Damerna har hela satinpumps med eller utan ankelrem (inte rosa tofflor som på bilden:), herrarna lackskor. 
(null)

Efter en välbehövlig paus för dansare, domare, arrangörer och åskådare är det dags för den latinamerikanska delen och stilen på kläder och musik förändras rejält. Hos de par som bara tävlar i en av disciplinerna är latin mer populärt, dvs fler par tävlar. Danserna dansas i ordningen sambacha cha, rumba, paso doble och jive. Reglerna kring kläder är rätt strikt reglerade, det får inte vara för mycket bar hud, men här är det ofta kortare klänningar som gäller och mycket mer variation i klädvalet. Herrarnas klädkod är friare än i standard, ofta matchar de partnerns. Damernas dansar i remsandaler med ankelrem, herrarna i skinnskor.  (null)

Här till dagens lilla drama. Under uppvärmingen sätter dottern en klack i fållen på sin nya, svarta klänning, den hon bar första gången på SM i februari! Hon skickade en bild: 
(null)
Oups! 
Det kommer att gå att laga och kjolen ska kortas lite, eftersom det här faktiskt har hänt en gång innan, fast det blev då en mindre skada. Men, när en sådan sak händer mitt under pågående tävling kan det bli tufft. Dottern är gjort av hårt material, dömde ut klänningen och tog på sig reservklänning istället, trots att smink och smycken var utvalda för att passa den första klänningen. Jag blev verkligen imponerad av hur hon tog allt med ro, snabbt bytte klänning, gick ut och dansade järnet och snart visade det sig att det räckte för att ta sig til semifinal bland alla paren! Det innebar att vi fick se dem dansa alla fem danserna en gång till! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela