Annapannapuff

Egengjord sushi
Igår kväll hade vi sushi-frossa här hemma! Min man har gjort mycket sushi i sina dagar, men vi har aldrig fått njuta av det här hemma. Det gjordes rullar, bitar med lax, halstrad lax, tonfisk, räkor och avokado. När man väl har tillbehören och kommer ihåg att frysa in lax i förväg (Salma-lax som går att äta färsk är lika dyrt som oxfilé!) så är det här billigt i jämförelse med köpt sushi! Vi gjorde ett paket sushiris (500 g) och det mättade 6 personer. 

Maken tog kommandot över rullarna:
(null)
(null)
(null)
(null)
Visst blev de fina? Det är gurka, avokado, lax och crabsticks i.

Bitarna med lax gjordes i två varianter, en med rå lax på och en med halstrad lax och chilimajonäs och rostad lök på. De halstrade blev så populära att vi fick steka på fler av de råa bitarna! 
(null)
(null)

(null)
Till räkbitarna köpte vi jätteräkor som vi filéade. De var så stora att en räka täckte två bitar. I högra hörnet skymtar bitarna med tonfisk. 

(null)
Tillbehören var de klassiska, inlagd ingefära, wasabi och soya. Vi gjorde också egen chilimajonäs på majonnäs blandat med sambal oelek, den var väldigt populär! 

(null)

Till drack vi bubbel, vi firade (som vanligt) en mängd roliga händelser:)! Jag kan verkligen rekommendera Martini prosecco, nummer 73524, 85 kr! 
(null)

Den är torr, men ändå fruktig, funkade jättebra till sushi, men skulle utan problem kunna avnjutas på egen hand. Det här är helt klart en ny favorit hos mig! Tyvärr är den oftast en beställningsvara, men om du går in på  Systembolaget.se, skapar ett konto och gör en beställning, så har du flaskan på vilket systembolag du vill ca en vecka senare.