Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Eurovision Song Contest 2019

Publicerad 2019-05-19 07:00:25 i allmänt,

(null)

ESC 2019 från Israel och Tel Aviv är över och vi har en segrare, Nederländerna som inte vunnit på 44 år! Vann rätt låt? Nej, men det sker inte så ofta i Eurovision:). Europa är stort, här finns såväl stora geografiska som kulturella skillnader och de medverkande länderna tar tävlingen på olika stort allvar. Vinnarlåten var visserligen förhandstippad, men är en otroligt slätstruken, lite finstämd ballad med en kille på piano. 

Slutresultat
1. Nederländerna, Arcade med Duncan Laurence
2. Italien, Soldi med Mahmood
3. Ryssland, Scream med Sergey Lazarev
4. Schweiz, She got me med Luca Hänni
5. Norge, Spririt in the sky med KEiNO
6. Sverige, Too late for love, John Lundvik 
7. Azerbajdzjan, Truth med Chingiz
8. Nordmakedonien, Proud med Tamara Todevska
9. Australien, Zero gravity med Kate Miller-Heidke
10. Island, Hatno mun sigra med Hatari


Programledarna: 4 stycken delade på ansvaret, två män och två kvinnor. Ingen stack väl egentligen ut, men toppmodellen Bar Refaeli, var mest karismatisk, skitsnygg och skitlång:), pratade bäst engelska och såg mest avslappnad ut inför de 200 miljonerna som tittade.

Svenska kommentatorer: Edward af Sillén for president! Han glänste och förgyllde min kväll, denne fantastiske man, med sin underbara humor och sina träffsäkra kommentarer. Charlotte Perellis medverkan gjorde varken till eller från. 


Mellanakter/extranummer: Tyvärr blev allt en lång transportsträcka fram till MADONNA och det var inte förrän hon ramlat av scenen jag insåg att de fyra schlagerprofilerna som tolkade varandra, var kvällens bästa nummer. Madonna är 60+ och hennes röst höll tyvärr inte alls i Like a prayer, monsterhiten som fyller 30 år i år. Visste du att hon i vår släppt fyra singlar från sitt kommande album? Nej, inte jag heller. Hon syns inte på Spotifys topplistor, så vad hennes marknadsavdelning sysslar med kan man ju undra... Conchita tolkade Heroes, Måns Zelmerlöw tolkade Fuego, Eleni Foureira tolkade  Dancing Lasha Tumbai och Verka Serduchka tolkade förra årets vinnarlåt Toy och jag blev både imponerad och skrattade så att tårarna rann, vilken show! De fyra, extremt olika artisterna avslutade mellanakten med att sjunga klassiskern Hallelujah, som Israel och gruppen Milk & Honey vann med 1979. Dana International hade också ett nummer under kvällen, men det minns jag inte och jag har inte förlåtit hennes massaker av Bruno Mars Just the way you are tidigare i veckan.  


Resultatet: Efter att alla länder hade presenterat sina juryröster så låg Sverige först. När sedan telefonrösterna presenterats ändrades resultatet. Den slumpvisa ordningen som telefonrösterna lades fram på gav en känsla av kaos, men också av spänning, jag hade nog aldrig orkat hela sändningen annars! Lite hårt för stackars John Lundvik dock, att behöva vara i bild när de sista rösterna delades ut och han föll fem placeringar och slutade på en sjätteplats. 


Annapannapuff tyckte: Jag hade Sverige som favorit och gillade även Australiens (som varje år!) och Greklands bidrag. Precis som tidigare år är det bara några få bidrag jag kommer lyssna på någonsin igen och vinnarbidraget tillhör inte dem. Sedan undrar jag hur Italien och Norge kunde hamna så högt? Vilka gräsliga bidrag! Och sist, men inte minst - något måste göras åt formatet på programmet, fyra timmars sändning är på tok för långt! Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela