Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Tre veckor efteråt

Publicerad 2019-05-17 07:00:33 i allmänt,

Igår var det tre veckor sedan operationen. Tiden går fortfarande långsamt, framför allt på kvällarna och jag blir både frustrerad och ledsen ibland, men det händer mycket mer sällan än för bara en vecka sedan. Jag längtar framåt, till bättre ork och starkare muskler! 
(null)

Magen ömmar ibland, jag använder inte tighta byxor än, men operationssåret har läkt otroligt fint och framför allt är svullnaden helt borta. 
Ryggen är det som är kämpigt och oftast stoppar mig nu. Precis som innan operationen blir jag stel och får som kramp i ländryggen när jag går en längre sträcka. Det känns lite tröstlöst, men jag antar att det kommer försvinna när musklerna runt omkring blivit starkare. 
Sömn/vila. Jag sover äntligen i längre perioder och behöver inte sova middag varje dag - det var länge sedan! 
Rörelse: Jag går med stavar, oftast två promenader på 20-25 min per dag. Jag går inte fort, men blir i alla fall varm. Stavarna använder jag för att de ger mig en mer effektiv promenad och så får jag lite stöd i tillvaron. Motionscykeln testar jag regelbundet, men den triggar fortfarande ischiasnerven:(. 
Smärta: Min gamla, sedan tidigare opererade vänsterfot krånglar, den är svullen efter operationen och värker vid vila. Här fungerar kyla bäst, jag har två gelkuddar i frysen som jag använder omlott. I övrigt äter jag inga smärtstillande medel kontinuerligt längre, inte ens paracetamol! Efter träning är det vila och värme som gäller för ryggen, värmedynan går verkligen varm här hemma:)!  När ischiasnerven började störa nattsömnen frågade jag sjukgymnasten på sjukhuset om råd och hon tyckte att jag skulle prova att låta sätesmusklerna vila från stretchning i några dagar och det fungerade faktiskt! Äntligen är nerven lite lugnare, jag sover bättre och kan också stå stilla igen! Det är verkligen SÅ skönt att slippa gå runt lägenheten mellan varje knapptryckning på kaffemaskinen och att slippa borsta tänderna med en fot i tvättkorgen eller laga mat med en fot i en kökslåda...

Så, just nu är läget mer hoppfullt! 
(null)Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela