Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Årets julklapp 2019

Publicerad 2019-11-20 10:00:35 i jul,

Det blev alltså INTE trådlösa hörlurar som CDON.com och jag siade om häromdagen , utan mobillådan, som utsågs till årets julklapp i år. Hm... Det känns som om HUI Research (återigen) vill vara mer PK än pricka rätt i tiden.
Motiveringen lyder:
"2019 var året då allt fler svenskar började ifrågasätta hur och hur mycket vi använder mobiltelefonen i vår vardag. Årets julklapp – mobillådan – är en låda där telefonen kan läggas undan för att vi lättare ska kunna hitta balansen mellan uppkoppling och skärmfrihet.  Mobilen har under det senaste decenniet gett upphov till den kanske snabbaste beteendeförändringen i människans historia. Många funktioner har på ett positivt sätt revolutionerat vardagen, men de svenska konsumenterna har nu på allvar börjat reflektera över vad som händer med vår sömn, våra relationer, vår koncentration och vår psykiska hälsa när mobilen har fått en dragningskraft som ständigt pockar på."
(null)
(Bild från HUI)
Kanske en mobillåda är en bra idé i vissa familjer och släkter, själv tycker jag inte att årets julklapp ska vara en moralkaka:(. En fördel är naturligtvis att den inte behöver köpas, utan lätt kan tillverkas på egen hand, i princip vilket kärl som helst i rätt storlek kan fungera. Årets julklapp kanske ska bli två? En materialistisk, som återspeglar samhället och en icke materialistisk, som ligger rätt i tiden? 
(null)

Tidigare års julklappar utsedda av HUI:
(null)

1994 utsågs alltså mobiltelefonen till årets julklapp. 


Kommentarer

Postat av: Emm

Publicerad 2019-11-20 13:44:13

Det roliga är atr min mamma haft en sån låda i tre år 🤣 väldigt oväntat.

Svar: Din mamma har alltså koll:)!
Annapannapuff

Postat av: Lene

Publicerad 2019-11-21 07:28:40

Jag kan till viss del hålla med dig. Men jag tycker också det är en bra idé om jag tänker prismässigt. Många av årets julklapp är saker som jag tänker....eeeehhh ok det har inte jag råd med iaf. Men en mobillåda har jag råd med. Allra helst om den ska göras själv. Då blir den dessutom mer personlig känner jag. Men jag vet inte om jag verkligen gett bort en mobillåda i julklapp. Tror inte det.
Ha en fin dag
Kramar
Lene

Svar: Det var ju precis det jag skrev:)!!
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela