Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Veckan som gått, v 45 2019

Publicerad 2019-11-10 22:00:10 i veckan som gått, veckosammanfattning,

☀️ Veckan har varit tung, kanske för att jag var ledig extra mycket förra veckan? Eller så beror det på kylan och mörkret, vintern är verkligen här nu. Kanske är det därför som jag:
☀️ Längtar till advent, december och jul SÅ mycket! Förra året var jag ju lite smått handikappad och orkade inte med allt pysslande jag ville, kanske är det en del av förklaringen. 
(null)

☀️ När vi letade fram adventsakerna i vårt källarförråd (för att inventera bara, jag lovar!) hittade vi en sedan länge glömd låda med TV-spel och tillhörande konsoller i. Sonen blev lyrisk och nu ska vi testa gamla PlayStation-,  Nintendo Wii- och X-boxspel.
☀️ Det bästa med att vara skolsköterska är hälsosamtalen, de enskilda samtal som erbjuds alla som går i första ring på gymnasiet. Just nu är det vad jag sysslar med om dagarna på min ena arbetsplats, otroligt roligt och utmattande på en gång.
☀️ Den planerade flytten på min andra gymnasieskola pågår men nådde tyvärr inte mitt rum den här veckan heller:(. Som tur var hade jag en utbildningseftermiddag inbokad i onsdags, i torsdags gick jag mest runt och längtade bort/hem. Mitt nya rum är visserligen färdigt, men inga möbler eller saker är på plats än och jag kan inte låsa dörren (lås finns, men jag har ingen nyckel som passar). 
☀️ I onsdags var jag inbjuden till en kostnadsfri utbildningseftermiddag, anordnad av Akutmottagningen för våldtagna, på Södersjukhuset. Det var rätt tung information att få, men viktig. Mottagningen vill, bland annat med hjälp av de här informationstillfällena, nå ut till fler drabbade. Visste du att: 
- mottagningen sedan 2015 välkomnar alla, oavsett  könstillhörighet. 
- mottagningen tar emot ca 800 besök per år, 4% av dem är män.
- hit är du välkommen upp till 30 dagar efter övergreppet. 
- allt som erbjuds på mottagningen är helt frivilligt, från att göra eller inte göra en polisanmälan till att själv bestämma vilka undersökningar som ska göras och vilka prover som tas. 
- mottagningen har öppet dygnet runt, alla dagar på året.
- personalen på mottagningen upplever det som väldigt positivt med den nya samtyckeslagen, som trädde i kraft 1/7 2018. Det är idag, tack vare den nya lagen, lättare att avgöra vad som är ett sexuellt övergrepp. Så hopp finns! 
☀️ Jag har blivit med en (ny) motionscykel! Den förra har verkligen aldrig passat mig, men den här är perfekt! Efter benmärgsödemet försöker jag vara lite återhållsam med långa promenader och crosstrainern, då är en motionscykel helt rätt. 
☀️ Snö! När vi vaknade morse virvlade det vitt i luften. Det var inte första gången i år, men när snö kommer i november känns det mer på riktigt. 
Kommentarer

Postat av: Lene

Publicerad 2019-11-11 11:19:52

Härligt att ni fått snö. Det har inte vi. Inte en flinga. Däremot har det kommit regn.
Jag håller helt med dig... Jag längtar också till december och till jul. Många av mina tankar kretsar kring julen, julklappar, pynt mm. Så härliga tankar.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Svar: Tänker man positivt så är det snaaaart bara två veckor kvar till första advent:)!
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela