Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Brooklyn bridge

Publicerad 2019-10-07 15:00:58 i allmänt,

Vi vaknade mycket riktigt tidigt och efter en kaffe på Mac Donalds tog vi tunnelbanan till Brooklyn, för att gå över Brooklyn Brigde, tillbaka till Manhattan. 
(null)
Utsikten mot Manhattan är så cool! 
Bron är imponerande! När den var klar och invigdes 1883 var det den första stålbron i världen och även den längsta fram till Golden Gate byggdes. Det tog 12 år att bygga den och på den tiden var det den enda förbindelsen mellan Brooklyn och Manhattan. När bron var klar uppstod ett rykte om att hållbarheten inte var den bästa, så cirkusdirektör P.T. Barnum (du har väl sett filmen om honom, The Greatest Showman  En av mina favoriter!) bestämde sig för att hjälpa till och gick över bron med 21 elefanter och ett antal kameler. Jippot fungerade, efter det tvivlade ingen på säkerheten. 
(null)
(null)
(null)

Efter bron tog vi oss an outleten Century 21 och letade upp en Victorias Secret. Lunchen blev lammgyros från en foodtruck nära One Trade Center, utsökt! 

(null)
Idag har det varit molningt, 21 grader och en behagligt varm vind. Inga jackor, här inte! 

Kommentarer

Postat av: Min Lilla Kokvrå

Publicerad 2019-10-08 05:58:20

Härligt! Den bron gick jag också över, för si så där 25 år sedan. Måste åka dit snart igen... Ha det bäst!

Svar: NY är verkligen häftigt, klart duscha åka tillbaka! Tack, jag njuter😊
Annapannapuff

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela