Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

10 matvaror vi alltid har hemma

Publicerad 2019-09-13 08:00:29 i dryck&mat,

Utan vissa varor stannar hemmet, vilka 10 kan inte du och/eller delar av din familj leva utan? Jag hittade idén till den här roliga listan hos AnnaWii.

10 matvaror vi alltid har hemma: 
  1. Mjölk. Ingen dricker ren mjölk längre, men det går ändå åt en hel del till kaffet och till morgongröten.
  2. Äppelmos. Jag älskar äppelmos, helst hemmagjort. Här råder det delade meningar, barnen gillar inte äppelmos alls, jag tycker sylt är för sött. Mannen tar det som finns, men väljer helst äppelmos på gröten. 
  3. Fond. Köttfond i kylen, fiskbuljongtärningar i skafferiet och gärna avkok av skaldjur i frysen - sen kan jag trolla fram fantastiska smaker ur vilken gryta eller risotto som helst! 
  4. Halloumi - Sonen tröttnar aldrig och väljer den framför kött många gånger. Bra att ha när man får pescetarianer eller vegetarianer på besök. 
  5. Ägg- Den perfekta snabbmaten! 
  6. Lök - Grunden till det mesta.
  7. Falu rågrut - Världens godaste knäckebröd, fullt med fibrer och med lång hållbarhetstid. 
  8. Makrill i tomatsås. Räddaren i nöden, både för mig, barnen och katterna:). Det är svårt att hitta ett nyttigare och godare pålägg! 
  9. Smör. Bregott på mackan och äkta smör som smaksättare.
  10. Snabbnudlar - Det måste vara rätt märke och endast smaken spicy fungerar. De äts med lätthet och glädje till frukost, lunch, mellanmål och som nattmacka av tonåringarna:
Samyang Ramen Snabbnudlar Kryddstark


Bubblare: 
Mikropopcorn kallar kanske inte jag mat, men dottern tycker de ingår i en normal kost och blir fruktansvärt upprörd om hemmet någon gång skulle vara utan. 
Bubbel! Med en flaska i kylen går det mesta att lindra eller fira.
Potatis. Jag är ensam i familjen om att föredra potatis framför pasta och ris. Kokt potatis är vad jag saknar mest när jag varit utomlands, inget slår ju svensk färskpotatis❤️! 
Messmör är det bara jag som äter hemma, men jag ser alltid till att det finns en tub i kylskåpet. En smak från min barndom:).
Pasta. Utan pasta stannar min man. Utan mig i sitt hade han antagligen levt på uteslutande pasta... Jag försöker ransonera genom att erbjuda alternativ, men det blir alltid pasta om mannen själv får välja:).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela