Annapannapuff

Mitt liv som mamma, fru, barnmorska, skolsköterska, dotter, syster och vän.

Nu börjar Akademibokhandelns läsecirkel Låna & Läs 2019/2020!

Publicerad 2019-09-04 11:00:07 i litteratur,

(null)

Min första bok blev Den tysta patienten av Alex Michaelides. Författaren är från Cypern och det här är hans debutroman. Boken handlar om Alicia, en känd konstnär som lever ett drömliv i London, tillsammans med sin man. En dag avlossar Alicia 5 skott i sin makes ansikte, för att sedan sluta tala. Hon döms till rättspsykiatrisk vård och hålls inlåst, tungt medicinerad. Theo Faber är psykoanalytiker, besatt av Alicias fall och har länge drömt om en chans att försöka få henne att tala igen. När han börjar jobba på Alicias enhet börjar han genast försöka nå henne. Kommer han lyckas med det andra misslyckats med? Och vad har Alicia i så fall att berätta? 

Betyg 4/5. Det här är en grymt spännande thriller! Boken är visserligen rejält upphaussad, men jag tycker den håller för trycket. Den är lite trög att komma in i, men tar sig efter hand.  Filmrättigheterna är uppköpta och jag tror det kan bli en riktigt bra film i rätt händer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annapannapuff

Barnmorska och skolsköterska med massor av funderingar. Älskar mina barn, min man och mina katter. Jag har många par skor, fotograferar mycket och gärna, läser massor av böcker, och tillbringar somrarna på segelbåt eller i Spanien. Lever på gott kaffe, bubbel och saltlakrits! annapannapuff@gmail.com Välkomna!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela